Uvjeti posredovanja u pružanju usluga smještaja - ALPHA LUXE GROUP

UVJETI POSREDOVANJA U PRUŽANJU USLUGA SMJEŠTAJA

I.OPĆE ODREDBE

Članak 1.
ALPHA LUXE GROUP d.o.o. (u daljnjem tekstu: ALPHA LUXE) društvo je za posredovanje u prometu nekretninama i iznajmljivanja nekretnina za odmor. Mi sklapamo ugovor o posredovanju u pružanju usluga smještaja izravno sa vlasnicima nekretnina te su sve nekretnine oglašene na našim web stranicama najviše kvalitete i imaju licence svih državnih tijela. Ugovor o najmu koji sklopite sa ALPHA LUXE kao posrednikom sklapate Vi kao najmoprimac (u daljnjem tekstu: gost) sa vlasnikom nekretnine za odmor (u daljnjem tekstu: kuća za odmor) kao najmodavcem (u daljnjem tekstu: vlasnik). ALPHA LUXE u ovom odnosu djeluje isključivo kao posrednik te će jedino kao posrednik i biti odgovorno.

Članak 2.
Kada posjećujete web stranicu ili nam šaljete e-mail, komunicirate s nama elektroničkim putem. Time dajete suglasnost za elektroničku komunikaciju. S vama ćemo komunicirati putem e-pošte ili postavljanjem obavijesti na ovoj web-stranici. Slažete se da svi ugovori, obavijesti, objave i drugi oblici komunikacije koje vam šaljemo elektroničkim putem ispunjavaju sve zakonske uvjete da takva komunikacija bude u pisanom obliku.

Članak 3.
Korištenjem usluga ALPHA LUXE te plaćanjem akontacije za rezervaciju odabrane kuće za odmor u željenom terminu bezuvjetno pristajete na ove Opće uvjete, koji su objavljeni na web stranici agencije ALPHA LUXE, www.alphaluxegroup.com i koji stupaju na snagu na dan objavljivanja.

Po primitku uplate akontacije za rezervaciju ALPHA LUXE će Vam poslati pisanu potvrdu rezervacije kuće za odmor (u daljnjem tekstu: potvrda) koja će sadržavati točnu lokaciju kuće za odmor i sve potrebne informacije. Pisana potvrda rezervacije uz ove Opće uvjete čini Ugovor o najmu između Vas kao najmoprimca i vlasnika kao najmodavca. Na dan rezervacije kuće za odmor gost mora imati najmanje 21 godinu života.

II.DOLAZAK I ODLAZAK

Članak 4.
Vrijeme dolaska i odlaska bit će navedeno u potvrdi i obvezujuće je za goste. Najraniji dolazak je u 16.00 h na dan dolaska, a najkasniji odlazak je u 10.00 h na datum odlaska. Raniji dolazak i kasniji odlazak neće biti mogući. Ključevi će biti u kući za odmor i bit će uručeni ako je smještaj plaćen u cijelosti. Prilikom odlaska iz kuće, gost je obvezan vratiti ključeve vlasniku ili predstavniku vlasnika. U slučaju kasnijeg odlaska iz kuće, od vremena navedenog u potvrdi, gost se obvezuje vlasniku kuće za odmor platiti sve dodatne troškove. Naplata se vrši na licu mjesta. Gost se na temelju zakona Republike Hrvatske obvezuje vlasniku/domaćinu kuće za odmor dati na uvid važeću osobnu ispravu, koja sadrži osobne podatke i koja će se koristiti u svrhu prijave pri Hrvatskoj turističkoj zajednici (HTZ). Ti se podaci neće koristiti u druge svrhe. Gostu koji ne želi dati ni jednu vrstu važeće osobne isprave za zakonski obvezujuću turističku prijavu, može se uskratiti pristup kući za odmor, bez mogućnosti povrata uplaćenog iznosa najma za istu.

III.KUĆA ZA ODMOR

Članak 5.
U svako doba na posjedu vile najviše može biti smješten broj osoba koji je naznačen na potvrdi o rezervaciji. Maksimalan broj osoba uključuje i djecu, bez obzira na njihovu dob, osim djece do 1 godine života, ako je to najavljeno od strane gosta. Broj gostiju se može povećati do maksimalnog kapaciteta navedenog na web stranici vile, najkasnije 3 (tri) dana prije dolaska u vilu. Tražena promjena broja gostiju mora bi podnesena e-mailom. Za vrijeme boravka u kući za odmor, ako bi gost imao posjetitelje, obvezuje ih se prethodno najaviti vlasniku kuće i/ili ALPHA LUXE. Ukoliko u kući za odmor odnosno na posjedu vile boravi više ljudi od maksimalno dopuštenog broja bez dozvole vlasnika, vlasnik i/ili ALPHA LUXE zadržavaju pravo raskinuti Ugovor o najmu koji stupa na snagu odmah, bez otkaznog roka, te se gosti obvezuju u roku od 2 (dva) sata trajno napustiti vilu. Povrat novca za neiskorišteno vrijeme najma vile neće biti moguć.

Članak 6.
U slučaju da su gosti kuće za odmor do 25 godina starosti, o tome su dužni obavijestiti ALPHA LUXE prije ili prilikom rezervacije smještaja. Ovisno o pravilima pojedine kuće za odmor, mogući su posebni uvjeti koje vrijede za goste te dobne skupine.

Ovisno o pravilima pojedine kuće za odmor, moguće su obveze uplate dodatnog pologa za eventualne štete u/na kući, odnosno dodatno sklapanje osiguranja iz točke 7. ovih uvjeta. Nepoštivanje ove odredbe može za posljedicu imati otkazivanje rezervacije bez mogućnosti povratka izvršenih uplata.

Članak 7.
U slučaju buke koja dolazi iz blizine kuće za odmor (buka s gradilišta ili prometa), ni vlasnik niti ALPHA LUXE se ne mogu za isto smatrati odgovornima. U slučaju da gosti bukom i galamom ometaju javni red i mir te se niti nakon upozorenja ne stišaju, isto se može smatrati težom povredom odredbi Ugovora o najmu u kojem su slučaju vlasnik i/ili ALPHA LUXE ovlašteni raskinuti ugovor o najmu koji stupa na snagu odmah, bez otkaznog roka, te se gost obvezuje u roku od 2 (dva) sata trajno napustiti kuću za odmor sa svim osobama koje tamo borave i nema pravo od vlasnika niti od ALPHA LUXE tražiti povrat iznosa plaćenog smještaja.

Članak 8.
Zabranjeno je na ili pored kuće za odmor postaviti šatore, kamp kućice ili slično. Ukoliko se ova odredba prekrši, vlasnik i/ili ALPHA LUXE ovlašteni su raskinuti Ugovor o najmu koji stupa na snagu odmah, bez otkaznog roka, te se gost obvezuje u roku od 2 (dva) sata trajno napustiti kuću za odmor sa svim osobama koje tamo borave i nema pravo od vlasnika niti od ALPHA LUXE tražiti povrat iznosa plaćenog smještaja.

Članak 9.
Prilikom rezervacija novosagrađenih kuća za odmor gost mora biti svjestan mogućnosti da možda nije prošlo dovoljno vremena da u dvorištu u potpunosti izrastu trava, biljke, cvijeće i sl.

Članak 10.
Svaka kuća za odmor ima svoj kućni red koji je istaknut na vidljivom mjestu u kući. Gosti se obvezuju pridržavati pravila kućnog reda. Ukoliko se gosti ne pridržavaju pravila kućnog reda, isto se može smatrati težom povredom odredbi Ugovora o najmu u kojem su slučaju vlasnik i/ili ALPHA LUXE ovlašteni raskinuti Ugovor o najmu koji stupa na snagu odmah, bez otkaznog roka, te se gost obvezuje u roku od 2 (dva) sata trajno napustiti kuću za odmor sa svim osobama koje tamo borave i nema pravo od vlasnika niti od ALPHA LUXE tražiti povrat iznosa plaćenog smještaja.

Članak 11.
Gost se obvezuje zbog vlastite sigurnosti saslušati upute bilo kakve vrste koje mu priopće vlasnik odnosno ALPHA LUXE, a odnose se na korištenje bazena. Gost je odgovoran za korištenje bazena u bilo kojem smislu. Djeca moraju biti pod stalnim nadzorom odraslih u području bazena. Gost koristi bazen na vlastitu odgovornost. Ukoliko se smještaj rezervira izvan ljetne sezone, postoji mogućnost da se bazen neće moći koristiti. Gosti su svjesni i prihvaćanjem ovih uvjeta prihvaćaju činjenicu da korištenje bazena i/ili hidromasažnih bazena/kada povezano sa određenim zdravstvenim rizicima te da ih koriste na vlastitu odgovornost. Gosti su svjesni da postoji mogućnost da voda u hidromasažnim bazenima na dan dolaska gosta neće biti topla sve do kasnijih večernjih sati. Zabranjeno je stajanje na poklopcima hidromasažnih bazena/kada. Poklopci služe za izolaciju, nisu dizajnirani i prilagođeni da podnesu težinu osobe te se vrlo lako mogu slomiti. U slučaju da se poklopac slomi gost se obvezuje izravno vlasniku nadoknaditi štetu.

Članak 12.
Ako imate određeno zdravstveno stanje ili ako ste trudni i razmišljate o putovanju, potrebno je posavjetovati sa svojim liječnikom prije putovanja, pogotovo ako zdravstveno stanje zahtjeva dnevnu rutinsku njegu, hitnu njegu ili se pak radi o rizičnoj trudnoći. Odgovorni ste priložiti sve informacije koje se odnose na gore navedena stanja do check out-a uz nama posebnu napomenu. ALPHA LUXE ili vlasnik kuće za odmor nisu u mogućnosti pružiti medicinske usluge ili hitnu njegu u slučaju zahtijevanja istog. Odgovorni ste za sve rizike, incidente ili posljedice nastale tijekom putovanja. Preporučujemo da si osigurate zdravstveno osiguranje i putno osiguranje prije putovanja.

Članak 13.
Mogućnost dolaska kućnih ljubimaca te uvjeti pod kojima je njihov eventualni dolazak dopušten bit će jasno naznačen uz svaku kuću za odmor. Uz svaku kuću za odmor bit će jasno naznačena i moguća dodatna naknada troškova radi čišćenja u odnosu na kućne ljubimce. Tijekom procesa rezervacije gost mora odabrati broj kućnih ljubimaca, a dodatno zaračunavanje troškova čišćenja (ukoliko je isto predviđeno) u odnosu na kućne ljubimce, automatski se dodaje ukupnoj cijeni najma. Nije dopušteno držati veći broj ljubimaca od broja koji je prijavljen i naveden na potvrdi. U slučaju da gost želi dovesti više od 2 (dva) ljubimca, morat će dodatno kontaktirati ALPHA LUXE te bez pisanog pristanka neće biti dopušteno držanje više od 2 (dva) kućna ljubimca u kući za odmor. Vlasnici ljubimaca su odgovorni za čišćenje izmeta iza svog ljubimca te ljubimcima u niti jednom trenutku nije dopušteno boraviti na namještaju. Svaki dokaz o boravku ljubimca na namještaju može prouzročiti dodatne troškove čišćenja. Svi ljubimci moraju biti pravodobno cijepljeni protiv bjesnoće i svih drugih bolesti sukladno važećim propisima. Gostima se preporučuje da se informiraju o uobičajenim bolestima ljubimaca na području u koje putuju te da ih preveniraju. Držanje kućnih ljubimaca u kući za odmor je na isključivu odgovornost gosta, te vlasnici i ALPHA LUXE ne preuzimaju nikakvu odgovornost zbog eventualne bolesti ili ozljede koju ljubimci mogu pretrpjeti tijekom boravka. Kućnim ljubimcima je strogo zabranjen pristup bazenima. U nekim kućama za odmor držanje kućnih ljubimaca nije dopušteno. Međutim, niti vlasnik niti ALPHA LUXE ne mogu garantirati da prije u kući nije bilo ljubimaca odnosno da vlasnik nema kućne ljubimce. ALPHA LUXE ne preuzima odgovornost za alergijske reakcije gostiju do kojih može doći u bilo kojoj od kuća te gosti prihvaćanjem ovih uvjeta izričito izjavljuju da neće potraživati nikakvu naknadu štete od ALPHA LUXE po toj osnovi. Ukoliko gost dovede kućnog ljubimca koji nije bio najavljen, vlasnik i/ili ALPHA LUXE zadržavaju pravo raskinuti Ugovor o najmu koji stupa na snagu odmah, bez otkaznog roka, te se gost obvezuje u roku od 2 (dva) sata trajno napustiti kuću za odmor sa svim osobama koje tamo borave i nema pravo od vlasnika niti od ALPHA LUXE tražiti povrat iznosa za plaćeni smještaj.

IV. CIJENE I PLAĆANJA

Članak 14.
Osim ukoliko drugačije nije naznačeno, sve su cijene navedene u Eurima po kući za odmor po tjednu, dok se sva plaćanja izvršavaju u hrvatskoj valuti - kuni. Iznos koji se tereti s vašeg računa na kreditnoj kartici dobiva se konverzijom cijene iz strane valute u hrvatsku valutu (HRK) prema trenutnom tečaju Hrvatske narodne banke. Pri naplati kreditne kartice, isti iznos se konvertira u vašu lokalnu valutu prema tečaju grupacije kojoj pripada vaša banka. Pri tome postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cijene u našoj ponudi ili na web stranici. ALPHA LUXE ne može i neće biti odgovorna za tečajne razlike ili naknade drugih bankovnih institucija.

Članak 15.
Rezervacija je obvezujuća te se prilikom rezervacije traži plaćanje akontacije u iznosu od 30% od ugovorene cijene smještaja nakon čega je rezervacija potvrđena, sklopljen je Ugovor sa vlasnikom te su prihvaćeni ovi Opći uvjeti, koji su sastavni dio Ugovora o najmu kuće za odmor.

Članak 16.
Nakon dovršetka postupka rezervacije i plaćanja ALPHA LUXE će putem e-maila poslati pisanu potvrdu rezervacije. Potvrda sadrži sve potrebne informacije o smještaju te uz ove Uvjete predstavlja Ugovor o najmu kuće za odmor sklopljenim sa vlasnikom uz posredovanje ALPHA LUXE. Ugovor o najmu se smatra sklopljenim u trenutku kad ALPHA LUXE primi uplaćeni iznos akontacije. U slučaju da se uplata ne izvrši u roku od 3 (tri) dana od dana rezervacije, Ugovor o najmu se smatra raskinutim i ALPHA LUXE je ovlašteno sklopiti ugovor o najmu s drugim gostom, bez prethodne obavijesti gostu s kojim je ugovor raskinut. Troškovi vode, plina, električne energije i interneta te posteljina, ručnici, kuhinjske krpe, završno čišćenje interijera, održavanje bazena i eksterijera, prijava boravka i boravišna pristojba kao i porez na dodanu vrijednost uključeni su u cijenu najma smještaja. Dozvoljeni načini plaćanja za akontaciju su: kreditne kartice, Pay Pal, bankovni transfer i sustav za plaćanje kripto valutama. Za plaćanje ostatka (70% ugovorene cijene smještaja) su dozvoljene sve metode plaćanja kao i za uplatu akontacije. Rok za plaćanje ostatka ugovorene cijene smještaja (70% cijene) naveden je u uvjetima smještaja pojedine kuće za odmor oglašene na našim web stranicama i bit će također naveden u e-mailu koji ćete od ALPHA LUXE dobiti po uplati rezervacije. Ako uz uvjete pojedine kuće za odmor nije naveden rok za plaćanje ostatka ugovorene cijene smještaja, taj rok iznosi najviše 30 (trideset) dana do dana dolaska u kuću za odmor, kako bi ALPHA LUXE imala dovoljno vremena za prosljeđivanje uplate vlasniku. Način plaćanja je kreditnim karticama, Pay Palom, bankovnim transferom i sustavom plaćanja za kripto valute. U slučaju kolizije između Općih uvjeta i uvjeta pojedine kuće za odmor navedenih na našim web stranicama, primjenjivat će se uvjeti smještaja pojedine kuće za odmor. Osim ako u uvjetima smještaja za pojedinu kuću za odmor nije drukčije navedeno, u slučaju otkazivanja smještaja sve uplate koje su izvršene prema ALPHA LUXE nisu povratne iz razloga što ALPHA LUXE prema ugovoru sa vlasnicima kuća za odmor uplate prosljeđuje vlasnicima kuća za odmor. Preporučujemo ugovaranje police osiguranja od otkaza rezervacije iz članka 25. ovih uvjeta, koje je ponuđeno u suradnji sa Allianz osiguranjem d.d. u postupku rezervacije vile ili ugovaranje vlastitog putnog osiguranja koje pokriva rizik otkaza putovanja.

Članak 17.
Za rezervacije koje su izvršene 30 dana ili više prije početka razdoblja najma, primjenjivat će se sljedeći uvjeti, osim ako nije drukčije određeno uvjetima pojedine kuće za odmor:
a) akontacija od 30% od ukupno ugovorene cijene smještaja dospijeva ODMAH na naplatu ukoliko je odabrana metoda plaćanja putem kreditne kartice ili Pay Pala. Ukoliko je odabrano plaćanje putem bankovnog transfera ili sustavom za plaćanje kripto valutama plaćeni iznos akontacije ALPHA LUXE mora primiti u roku od 3 (tri) dana;
b) ostatak od 70% od ukupno ugovorene cijene smještaja dospijeva na naplatu najkasnije 30 (trideset) dana prije početka perioda najma ukoliko se plaćanje vrši putem kreditnih kartica, bankovnog transfera, sustavom za plaćanje kripto valutama ili putem Pay Pala.

Ukoliko je izabrano plaćanje u gotovini (u kućama za odmor kod kojih je ta mogućnost dozvoljena, što je naznačeno tijekom postupka rezervacije) ostatak od 70% dopijeva na naplatu odmah po dolasku gosta te je gost u obvezi odmah platiti ostatak izravno vlasniku/domaćinu kuće za odmor. U samoj kući za odmor ne postoji mogućnost plaćanja elektronskim putem (kreditne kartice/Pay Pal/sustav za plaćanje kripto valutama).

Članak 18.
Za rezervacije koje su izvršene 30 dana i manje prije početka razdoblja najma, primjenjivat će se sljedeći uvjeti, osim ako nije drukčije određeno uvjetima pojedine kuće za odmor:
a) Ukupan iznos najma dospijeva ODMAH na naplatu za plaćanja putem kreditnih kartica, bankovnih transfera, sustavom za plaćanje kripto valutama i Pay Pala. Nije moguće odabrati bankovni transfer ili sustav za plaćanje kripto valutama kao metodu plaćanja ukoliko je datum dolaska bliži od 15 dana od datuma kada je izvršena rezervacije.
b) U slučaju da gost izabere plaćanje dijela ugovorene cijene smještaja u gotovini (u kućama za odmor kod kojih je ta mogućnost dozvoljena, što je naznačeno tijekom postupka rezervacije), akontacija u iznosu od 30% od ukupno ugovorene cijene smještaja dospijeva ODMAH na naplatu a ostatak od 70% dospijeva na naplatu odmah po dolasku gosta u kuću za odmor.

U samoj kući za odmor ne postoji mogućnost plaćanja elektronskim putem (kreditne kartice/Pay Pal/sustav za plaćanje kripto valutama).

Članak 19.
Gost se obvezuje izvršiti plaćanja u rokovima i na način opisan ovim Općim Uvjetima. Ukoliko se gost ne pridržava rokova dospijeća plaćanja, takvo ponašanje se smatra teškim kršenjem ugovornih obveza te se Ugovor o najmu smatra raskinutim bez otkaznog roka, a ALPHA LUXE nije o tome obvezna informirati gosta. U slučaju raskida Ugovora o najmu sve izvršene uplate prema ALPHA LUXE nisu povratne.

V. OTKAZIVANJE I PROMJENE

Članak 20.
Sklopljeni Ugovor o najmu se može otkazati samo pisanim putem (e-mailom). Otkaz se primjenjuje samo od dana od kada je ALPHA LUXE takav otkaz primila i samo pod uvjetima iz ove točke uvjeta. U slučaju otkaza Ugovora o najmu, zadržavaju se sve primljene uplate do dana otkaza i gost nema pravo na povrat istih. ALPHA LUXE preporučuje gostima ugovaranje police osiguranja od otkaza rezervacije iz članka 25. ovih uvjeta koje je ponuđeno u suradnji sa Allianz osiguranjem d.d. u postupku rezervacije vile ili ugovaranje vlastitog putnog osiguranja koje pokriva rizik otkaza putovanja. U slučaju da gost može pronaći drugog gosta sebi u zamjenu u istom razdoblju, za istu cijenu i pod istima uvjetima, ALPHA LUXE će odmah po pisanom primitku svih potrebnih podataka o novom gostu izvršiti prijenos Ugovora o najmu na novog gosta te će mu poslati o tome pisanu potvrdu. Već primljeni iznosi cijene smještaja po prenesenom ugovoru zadržava ALPHA LUXE, a novi gost je u obvezi platiti ostatak do pune cijene smještaja, ovisno o već ranije odabranom načinu plaćanja koji je sastavni dio ugovora.

Članak 21.
Rezervaciju nije moguće prenijeti na drugu kuću za odmor jer ALPHA LUXE sve uplate odmah prosljeđuje vlasnicima kuća za odmor.

Članak 22.
U slučaju da se sklopljeni Ugovor o najmu ne može ispuniti odnosno njegovo ispunjenje postane znatno otežano zbog više sile (npr. rat, prirodna katastrofa, ekološka katastrofa, epidemije, zatvaranje granica, štrajk i slična viša sila) koja se nije mogla predvidjeti u vrijeme sklapanja ugovora o najmu, ALPHA LUXE i vlasnik mogu raskinuti Ugovor o najmu budući da se niti ALPHA LUXE niti vlasnik ne mogu smatrati odgovornim u gore navedenim slučajevima.

VI. POLOG ZA SLUČAJ ŠTETE

Članak 23.
Gost se obvezuje, ukoliko nema ugovorenu policu osiguranja od odgovornosti za štete na imovini iz članka 24. ovih uvjeta, prilikom dolaska u kuću za odmor vlasniku/domaćinu kuće za odmor ostaviti polog u gotovini. Visina iznosa pologa, kojeg je gost dužan položiti vlasniku/domaćinu kuće za odmor prilikom dolaska, bit će naznačena u pisanoj potvrdi rezervacije. Polog služi kao osiguranje vlasniku za počinjene štete u/na kući za odmor. U slučaju da je počinjena šteta veća od iznosa položenog pologa, gost je obvezan vlasniku nadoknaditi puni iznos štete. Ukoliko nije počinjena nikakva šteta u/na kući za odmor, vlasnik/domaćin kuće za odmor se obvezuje položeni iznos pologa vratiti gostu pri odlasku.

VII. PONUDA OSIGURANJA U SURADNJI S ALLIANZ OSIGURANJEM

Članak 24.
Prilikom postupka rezervacije gostu će biti ponuđena opcija ugovaranja police osiguranja od odgovornosti za štete na imovini (property damage insurance). Svi detalji i uvjeti osiguranja su definirani u dokumentima koje gost dobiva od Allianz osiguranja d.d. prilikom ugovaranja police te su dostupni na web stranici ALPHA LUXE www.alphaluxegroup.com Ukoliko gost ima ugovorenu ovu policu osiguranja, nije u obvezi plaćanja pologa za štete iz članka 23. ovih uvjeta. U slučaju da je počinjena šteta veća od iznosa pokrivenog policom osiguranja od odgovornosti za štete na imovini, gost je u obvezi vlasniku naknaditi razliku u iznosu štete. Polica osiguranja od odgovornosti za štete na imovini ne pokriva štete do kojih je došlo namjernim oštećenjem i uništavanjem imovine, te se u tom slučaju gost obvezuje vlasniku nadoknaditi svu štetu koju je počinio.

Članak 25.
Prilikom postupka rezervacije gostu će biti ponuđena opcija ugovaranja police osiguranja od otkaza rezervacije (cancellation insurance). Svi detalji i uvjeti osiguranja su definirani u dokumentima koje gost dobiva od Allianz osiguranja d.d. prilikom ugovaranja police te su dostupni na web stranici ALPHA LUXE www.alphaluxegroup.com. U slučaju otkazivanja rezervacije gost potražuje povrat sredstava, u skladu sa uvjetima Allianz osiguranja d.d., izravno od osiguravatelja. ALPHA LUXE će na zahtjev osiguravajuće kuće za potrebe obrade odštetnog zahtjeva pružiti svu potrebnu dokumentaciju.

VIII. JAMSTVO NAJNIŽE CIJENE

Članak 26.
ALPHA LUXE jamči svojim gostima da su na službenim stranicama ALPHA LUXE www.alphaluxegroup.com cijene smještaja za svaku ponuđenu kuću za odmor najniže tj. da istu kuću za odmor nije moguće naći oglašenu po nižim cijenama od naših. U slučaju da gost na nekim drugim web stranicama, ponudama, katalozima agencija i sl. za istu kuću za odmor u istom razdoblju, pod istim uvjetima i u istoj valuti prije same rezervacije dobije povoljniju ponudu od cijene koju nudi ALPHA LUXE i o tome dostavi dokaz na adresu ALPHA LUXE, agencija mu jamči sklapanje Ugovora o najmu za istu kuću za odmor, u istom razdoblju i pod istim uvjetima sa dodatnih 5% (pet posto) popusta na nižu ponuđenu cijenu koju je dokazao. Jamstvo najniže cijene ne vrijedi ukoliko je razlika u cijeni posljedica povećanja poreza ili pristojbi odnosno značajnijih promjena tečaju. Isto tako nije primjenjiva ukoliko niže cijene na drugim web stranicama nisu ažurne i po njima nije moguće izvršiti rezervaciju, te u slučaju posebnih last minute akcija. Jamstvo najniže cijene je primjenjivo samo u trenutku rezervacije te se ne može primijeniti naknadno, tj. nakon već izvršene i plaćene rezervacije.

IX. ŠTETA POČINJENA OD STRANE GOSTIJU

Članak 27.
Gost se obvezuje prema unajmljenoj kući za odmor ponašati odgovorno. Obveza je gosta vratiti kuću za odmor u stanju u kakvom ju je primio/la. Za bilo kakvu nanesenu štetu gost odgovara izravno vlasniku. Ukoliko gost nema ugovoreno osiguranje iz članka 24. ovih uvjeta, vlasnik se ima pravo naplatiti do iznosa stvarne štete iz položenog pologa sukladno članku 23. ovih uvjeta. Ukoliko iznos pologa nije dostatan za pokriće štete gost se obvezuje platiti izravno vlasniku/domaćinu kuće za odmor razliku do punog iznosa štete. Namjerno oštećenje imovine ili narušavanje javnog reda i mira smatra se težom povredom odredbi Ugovora o najmu u kojem su slučaju vlasnik i/ili ALPHA LUXE ovlašteni raskinuti Ugovor o najmu koji stupa na snagu odmah, bez otkaznog roka, te se gost obvezuje u roku od 2 (dva) sata trajno napustiti kuću za odmor sa svim osobama koje tamo borave i nema pravo od vlasnika niti od ALPHA LUXE tražiti povrat iznosa plaćenog smještaja. Gost se obvezuje nastanak bilo kakve štete na kući za odmor ili posjedu oko kuće za odmor za vrijeme razdoblja najma odmah prijaviti vlasniku. Prilikom odlaska gosta, a prije predaje ključeva, gost se obvezuje pregledati sa vlasnikom/domaćinom kuću za odmor i posjed oko iste. U slučaju da nije počinjena nikakva šteta vlasnik/domaćin kuće za odmor se obvezuje gostu, ukoliko ga je primio, vratiti položeni iznos pologa iz članka 23. ovih uvjeta, a u slučaju počinjenja štete ako gost ima ugovoreno osiguranje iz članka 24. gost se obvezuje postupiti sukladno uvjetima osiguranja. Štetom se može smatrati i potreba za dodatnim čišćenjem zbog posebno lošeg stanja u kojem je gost vratio kuću za odmor vlasniku/domaćinu kuće za odmor, te vlasnik/domaćin kuće za odmor ima pravo tu štetu naplatiti iz depozita za štete ili zatražiti trenutno plaćanje ukoliko gost ima ugovorenu policu osiguranja od odgovornosti za štete na imovini iz članka 24. ovih uvjeta. ALPHA LUXE ne snosi nikakvu odgovornost za eventualno uzrokovanu štetu vlasniku ili gostu ako vlasnik/gost ne želi vratiti depozit. Sve moguće sporove vlasnik i gost rješavat će bez ALPHA LUXE.

X. DODATNE USLUGE

Članak 28.
Upotreba telefona nije uključena u cijenu smještaja, ali to se može dogovoriti izravno s vlasnikom ako postoji mogućnost. Način izračuna za korištenje telefona predmet je dogovora između gosta i vlasnika. Ako je ugovorena upotreba telefona kao dodatna usluga, vlasnik ima pravo tražiti od gosta da položi veći iznos pologa iz članka 23. ovih Uvjeta, od onog navedenog u Ugovoru o najmu. Ako gost ima posebne zahtjeve koji nisu uključeni u cijenu smještaja (poput kuhara, konobara, posebne hrane itd.), ako postoji mogućnost, iste će ispuniti vlasnik kuće za odmor ili treća osoba. Dodatne usluge moraju se najaviti unaprijed putem e-pošte, a sve kako bi se mogle organizirati uz jamstvo vrhunske kvalitete. ALPHA LUXE ne pruža dodatne usluge niti ih naplaćuje, već daje samo podršku u njihovom aranžmanu, te se ALPHA LUXE ne može smatrati odgovornom za kvalitetu usluga koje pružaju treće osobe.

XI. PRIGOVORI I NEDOSTACI NA VILI

Članak 29.
Ukoliko gost prilikom preuzimanja vile uoči nedostatno čišćenje, štetu ili druge neispravnosti na kući za odmor, ili ima prigovore druge vrste isti će bez odgode, a najkasnije u roku od 24 sata uputiti prigovor. Prigovori glede čišćenja upućuju se odmah. Prigovor se upućuje izravno vlasniku kuće za odmor, odnosno njegovom ovlaštenom predstavniku. Ako se prigovor gosta ne riješi na zadovoljavajući način za gosta, gost će se izravno obratiti ALPHA LUXE telefonom ili e-poštom kako bi se njegov zahtjev riješio na zadovoljavajući način. Pisani prigovori šalju se na e-mail adresu: info@alphaluxegroup.com. Obveza je gosta da, u skladu sa svojim mogućnostima, pokuša izbjeći nastanak štete odnosno njezino pogoršanje te da doprinese nastojanju da bilo kakav gubitak za vlasnika bude što manji. U slučaju isticanja bilo kakve vrste prigovora gost se obvezuje ostaviti vlasniku primjeren rok za otklanjanje prigovora. Ako gost vlasniku objekta ne ostavi odgovarajući rok za uklanjanje nepravilnosti ili premještaj u drugu vilu, gubi pravo na njih te ne može tražiti raskid ugovora o najmu. Vlasnik kuće za odmor snosi odgovornost za odstupanja od stanja kuće za odmor u odnosu na ono koje je objavljeno na web stranici ALPHA LUXE te je odgovoran gostu za bilo koju moguću direktnu štetu. ALPHA LUXE je samo posrednik te se od ALPHA LUXE otklanja svaka odgovornost po bilo kojoj osnovi za naknadu štete i gost prihvatom ovih uvjeta izjavljuje da će se u slučaju bilo kakvog odštetnog zahtjeva, isti uputiti isključivo vlasniku vile. Pojam štete iz ove odredbe uključuje, ali se ne ograničava na štetu na osobama (gosti i njegovi posjetitelji), stvari te imovina gostiju. Ni ALPHA LUXE ni vlasnik kuće za odmor ne mogu se smatrati odgovornim za bilo kakav oblik nematerijalne štete u vidu kršenja prava osobnosti gosta. Odlazak gosta iz kuće za odmor prije isteka ugovorenog trajanja najma i bez prethodne obavijesti i dogovora sa ALPHA LUXE bit će na rizik i trošak gosta te ALPHA LUXE ne snosi nikakvu odgovornost.

XII. TEHNIČKA OPREMLJENOST KUĆE ZA ODMOR

Članak 30.
Kuće za odmor sadrže sve potrebne uređaje, tehničku opremu i druge pogodnosti koje gostu pružaju ugodan boravak. Vlasnik je dužan osigurati ispravnu funkciju svih uređaja u vili. U slučaju neispravnosti ili kvara bilo kojeg od uređaja, gost će obavijestiti vlasnika i / ili ALPHA LUXE o nastaloj situaciji kako bi ALPHA LUXE mogla tražiti od vlasnika da organizira popravak i otkloni kvar što je prije moguće. Vlasnik je dužan ukloniti prijavljeni kvar u razumnom roku. Vlasnik je odgovoran izravno za vlasnika za kvarove, a ALPHA LUXE će poduzeti sve što je moguće za otklanjanje ili otklanjanje kvarova ili drugih nepravilnosti u najkraćem mogućem roku.

XIII. ALPHA LUXE KAO POSREDNIK

Članak 31.
ALPHA LUXE je agencija koja pruža usluge posredovanja u najmu kuća za odmor temeljem ugovora o posredovanju u pružanju usluga smještaja sklopljenog sa vlasnicima kuća za odmor. ALPHA LUXE nije vlasnik kuća za odmor.

Vlasnik se ugovorom sa agencijom ALPHA LUXE obvezao na davanje istinitih i potpunih informacija o kući za odmor, stoga snosi potpunu odgovornost prema gostu.

Ukoliko se suprotno očekivanjima agencije ALPHA LUXE rezervacija smještaja ne može dovršiti zbog razloga koji su izvan kontrole agencije ALPHA LUXE, primjerice zbog prodaje na temelju sudskog naloga ili zbog grubog kršenja ugovora od strane vlasnika ili slično, ALPHA LUXE je ovlaštena otkazati rezervaciju te će ugovoreni iznos koji je već plaćen od strane gosta istom biti vraćen bez odgode.

Kao alternativu i ovisno o želji gosta, ALPHA LUXE može ponuditi gostu drugu, sličnu kuću za odmor, ali na to nije obvezna.

XIV. OGRANIČENJA OD ODGOVORNOSTI

Članak 32.
Prihvaćanjem ovih uvjeta sklapanjem ugovora o najmu kuće za odmor, izjavljujete da se slažete s tim da ALPHA LUXE neće biti odgovorno ni za kakvu ozljedu, gubitak, reklamaciju ili bilo kakvu štetu bilo koje vrste (uključujući, ali ne ograničavajući se na izgubljenu dobit ili izgubljenu štednju), bez obzira je li to utemeljeno na ugovoru, deliktu, strogoj odgovornosti ili na neki drugi način koji proizlazi iz ili je na bilo koji način povezan s obavljanjem ili neobavljanjem bilo kojih usluga od strane vlasnika kuća za odmor ili bilo kojih partnera ALPHA LUXE. Slažete se da ALPHA LUXE nije, niti se u ijednom slučaju može smatrati odgovorno za bilo kakva djela ili propuste trećih osoba za vrijeme smještaja u kući za odmor koju ste unajmili posredstvom ALPHA LUXE. Svjesni ste da je ALPHA LUXE samo posrednik u pružanju usluga smještaja te nema nikakvu odgovornost za Vaš smještaj u kući za odmor koju ste unajmili niti za Vaš smještaj u mjestu gdje se ta kuća nalazi isto kao i za sve vaše aktivnosti za vrijeme tog smještaja. ALPHA LUXE je agencija koja je prije sklapanja ugovora o suradnji s vlasnikom kuće za odmor istu vidjela i iznajmljuje ju u stanju u kojem ju je vidjela. ALPHA LUXE ne garantira za stanje nekretnine, za njezine građevne dijelove, uključivo bazen, hidromasažnu kadu, niti bilo koji uređaj koji nekretnina nudi obzirom ALPHA LUXE nije njezin vlasnik. Stoga ALPHA LUXE ne može niti je u bilo kojem dijelu odgovorna za nikakve eventualne štete koje bi gost mogao pretrpjeti. Prihvaćanjem ovih uvjeta prihvaćate da se samostalno odgovorni za sve što se za vrijeme vašeg smještaja u kući za odmor dogodi. Sva vaša potraživanja te eventualne zahtjeve za naknadom štete imat ćete isključivo prema vlasniku kuće za odmor.

XV. ZAVRŠNE ODREDBE

Članak 33.
ALPHA LUXE prenosi sve informacije o kućama za odmor putem web stranice i nastoji pružiti što je moguće točnije i ažurnije informacije koje prikuplja od vlasnika kuća za odmor. Isključiva odgovornost za davanje točnih i potpunih informacija o kući za odmor je na vlasniku te se ALPHA LUXE ne može smatrati odgovornom u slučaju netočnih, nepotpunih ili pogrešnih informacija. Svaka poslovna upotreba informacija objavljenih na web stranici www.alphaluxegroup.com uključujući i bilo kakvu djelomičnu ili potpunu reprodukciju, predstavlja povredu autorskih prava te je zakonom zabranjena.

Članak 34.
U slučaju povrede odredbi ovog Ugovora o najmu vlasnik (nakon konzultacija sa ALPHA LUXE) i/ili ALPHA LUXE su ovlašteni raskinuti Ugovor o najmu koji stupa na snagu odmah, bez otkaznog roka, te se gost obvezuje u roku od 2 (dva) sata trajno napustiti kuću za odmor sa svim osobama koje tamo borave i nema pravo od vlasnika niti od ALPHA LUXE tražiti povrat iznosa plaćenog smještaja.

Članak 35.
Ovi su Opći uvjeti poslovanja sastavljeni na hrvatskom jeziku te su prevedeni na engleski jezik. U slučaju dvojbe oko tumačenja pojedinih izraza u prevedenoj verziji ovih Općih uvjeta kao mjerodavna se uzima originalna verzija na hrvatskom jeziku.

Članak 36.
Ugovorne strane će bilo kakve eventualne sporove nastojati riješiti dogovorno i sporazumno. U slučaju bilo kakvog spora ugovara se mjesna nadležnost stvarno nadležnog suda u Puli.